Recension: Låt vargarna komma

Titel: Låt vargarna komma
Författare: Carol Rifka Brunt
Sidor: 419
 
Vad handlar boken om?
New York, 1987. Det finns bara en enda person i hela världen som förstår fjortonåriga June Elbus, och det är hennes morbror, den erkände konstnären Finn Weiss. När Finn som en av alldeles för många och alldeles för unga män dör i den fruktade sjukdomen aids, blir June helt ensam i världen. Hennes föräldrar har fullt upp på jobbet och storasyster Greta har glidit längre och längre bort. Men snart blir June kontaktad av Toby, den mystiske främlingen från begravningen, han som mamma kallar Finns "specielle vän", men vägrar säga något mer om. Mellan June och Toby växer en oväntad och omvälvande vänskap fram, och hemligheter avslöjas som får June att tvivla på allt hon dittills sett som sanning.
 
Vad tycker jag om boken?
När jag började läsa var jag jätte taggad, jag hade verkligen skyhöga förväntningar. Men när jag hade kommit ungefär hundra sidor in, kände jag hur det sakta började gå utför. Jag förstod den inte, det var så många lösa trådar. Men sedan tog den sig, och jag kom verkligen in i den. När jag slog ihop pärmarna efter att ha läst sista sidan var jag verkligen förundrad. Den var verkligen lika bra som alla sade. Den förändrades helt i mina ögon, och man fick ett sådant speciellt band till alla karaktärer. Jag tyckte speciellt mycket om Greta, June syster. Även om hon var så elak och konstig fick jag en himla medkändla för henne.  Den var väldigt poetisk, nästan lite för mycket ibland. Men jag tycker den är bra, mycket bra.
 

Mina lov böcker

Här är lite böcker som jag har fått i julklapp och några som jag lånade på biblioteket. Egentligen hade jag tillräckligt, jag hade lånat fyra innan lovet och fått sex i julklapp, men jag råkade gå in på biblioteket igår… och kom ut med sex böcker till. Men jag kan ju fortsätta läsa efter lovet också, jag lär inte hinna med alla. Jag har läst tre än så länge, Barfota änglar, Insurgent och Låt vargarrna komma. Insurgent är dock inte med på bilderna. Jag blev precis färdig med Låt vargarna komma, och den var ju helt galet bra. Jag tyckte den var lite konstig i början men när jag väl kom in i den kunde jag inte släppa den. Men det kommer i alla fall en recension på den någon dag.
Här är böckerna jag fick i julklapp. Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran, Stad av aska av Cassandra Clare, Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt, Flykten från läger 14 av Blaine Harden, Little Bee av Chris Cleave och Barfota änglar av Linnea Willén.
Böckerna jag lånade på biblioteket är It's kind of a funny story av Ned Vizzini, På drift av Jack Kerouac, Stål av Silvia Avallone, Justin Case av Meg Rosoff, Den jag var av Meg Rosoff, Vid din sida av Anne Cassidy, Svarta vingar av David Almond och Söta pojkar är bara på låtsas av Moa Eriksson Sandberg.
Har ni några böcker ni hade tänkt läsa under lovet?

Bokiga sidor

Eftersom alla förmodligen har jullov nu och kan stanna uppe hela natten(och läsa bokbloggar), så tänkte jag tipsa om mina favorit boksidor/bloggar.
 
https://www.goodreads.com/
En sida där man kan samla sina lästa böcker och de man vill läsa. Man kan också bara surfa runt och hitta massa kul saker.
 
http://tonarsboken.blogspot.se/
Faktiskt den första bokbloggen jag någonsin läst. Såhär beskriver de sig själva:
Vi heter Elin och Hanna. Går tredje året på gymnaiset och älskar allt som har med ungdomsböcker att göra. Här hittar du boknyheter, intervjuer, recensioner, tankar och allt om ungdomsbokvärlden!
 
Också en utav mina tidigare upptäckter, massa böcker i precis min stil.
På den här bloggen skriver en 15-årig boknörd. Hon läser mest ungdomsböcker, så det är det bloggen handlar om.
 
Åh, denna bloggen är verkligen bra! Recensionerna är intressanta och man blir sugen på att läsa böckerna. Plus att tjejen som skriver verkar skön.
Jag är en tjej på femton år som (surprise, suprprise!) älskar böcker. Därför ville jag ha den här bloggen så att jag kunde skriva om vad jag läser och lite andra saker också :)
 
En ganska ny upptäckt tumblr blogg, med massa bra boktips.
Welcome to books&cupcakes, my cozy corner of the internet. Take an adventure with me as I read and review 50 books this year. Besides reviews, I'll be reblogging some gorgeous photography. I'm pretty nice so feel free to message me!
 
Också en tumblr blogg, med både boktips och roliga bilder.
Reviews, raves and rants about kick ass books for teens and young adults.