Recension: De utvalda tankeläsaren

Författare:  Kristin Cashore
Titel: De utvalda bok ett: Tankeläsaren
Sidor: 479
 
Vad handlar boken om?
Boken handlar om Katsa, en särling med kraften att döda. Hon bor med sin morbror som är kung över ett av de sju rikena. Katsa blir tvingad att göra olika tjänster åt kungen. Inte vilka tjänster som helst, hon tvingas döda och skada människor som kungen tycker har gjort fel. Hon möter Po, som också är en särling, med stridens kraft och man får följa deras försök att få fred i landet.
 
Vad tyckte jag om boken?
Boken kvalade in på min topp tio lista direkt. Det är nog faktiskt en av de bästa böcker jag läst. Den var väldigt beskrivande och man kom in i historien direkt. Man fastnade verkligen för huvudkaraktären och nästan kände hennes känslor. Det var tur att vi har lov nu, för annars hade jag nog inte orkat med skolan. På allvar var det typ det enda jag tänkte på, att jag ville hem och läsa. Jag råkade bara stanna uppe halva nätterna och läsa. Det var en av de två böckerna som jag fick av min praoplats så jag hade båda hemma och är redan färdig med dem. Jag rekomenderar verkligen denna boken till alla, vare sig man gillar fantasy eller inte. Den får hela fem glada gubbar.
 

Noveller på Spotify

När jag åker buss kan jag inte läsa, för jag mår så lätt illa. Men här om veckan såg jag att det finns ljudnoveller på Spotify. Det är ju perfekt, för ofta hinner man inte lyssna på en hel bok, men en novell på ungefär tjugo minuter är alldeles lagom. Jag har inte lyssnat på någon av dem än, men har dem redo i en spellista. Här är en länk till spotify sidan Novellix.

Lions novelltävling Orust

Jag vann tredjepris i Lions novelltävling! Förra veckan när jag hade konsert ringde det två gånger, från samma nummer. När konserten var slut kollade jag upp numret, och såg att det var biblioteket som ringde. Jag trodde att jag hade glömt några böcker, men tyckte det var konstigt eftersom det var min mobil. Dagen efter kom jag på att jag hade skrivit mitt mobilnummer när jag skickade in novellen. Jag blev jätte nyfiken och ringde så fort jag hade tid, och då sa de att jag var en av finalisterna. Så idag kl.17 stod jag inne på biblioteket och höll på att spy av nervositet tills de sa att jag fick tredje pris. Jag blev jätte nöjd med det, det är ju ändå min första tävling och första gången någon annan än min familj eller lärare läst. Jag fick 1000 kr i pris pengar, lagom tills jag ska till Stockholm. Man kan läsa alla noveller på orust.se.