Waterstones Oxfordst

När jag inte gör något speciellt (snarare borde göra något speciellt) brukar jag hänga inne på Waterstones (en brittisk bokaffär) Oxfordstreet twitter (nu blev det en konstig mening). Jag började följa eftersom jag hade varit där i somras och alla var jätte trevliga, men snabbt upptäckte jag att de var väldigt roliga också. Det är alltså sånt jag gör när jag borde göra läxor... På twitter heter de i alla fall @wstonesOxfordSt

 
 

Biblioteket

Alla åttor på min skola har två veckors prao på vårterminen, och jag inledde med min första vecka på ett bibliotek. Där har jag nu varit i en vecka och tänkte skriva lite om vad jag tycker, och jämföra lite med hur det var att vara i en bokaffär.
Veckan har varit jätte bra, och alla människor har varit jätte mysiga (alltså alla som jobbar där). Det fanns verkligen mycket att göra, och saker man inte tänkte på att ett bibliotek gör. Jag fick fixa ganska mycket med böckerna, typ reservera och lämna tillbaka och sådant. Det var kul, för då fick man stå i disken och hjälpa folk som behövde det. Sedan fick jag också märka alla deckarljudböcker, vilket inte var lika kul. Det gick ut på att hitta deckarna och typ sätta på klisterlappar. Men man fick åtminstone vara bland böckerna.
Jag fick också gå med en av bibliotekarierna till ett ålderdomshem, det var ganska mysigt, man kunde ju prata lite med de gamla och sådant.
Det är i princip det jag har gjort, plus att jag har skrivit lite recensioner och ställt ut lite böcker. Jag skulle nog säga att det är roligare att vara i en bokaffär eftersom man kan göra ännu mer varierat där, men det har verkligen varit kul att vara med. Gillar man böcker är det ju perfekt. Plus att jag kunde dricka te typ när jag ville, faktiskt ett vääääldigt stort plus.
Jag fick också välja en bok som typ tack för att jag hade hjälpt till, så då tog jag Stad av glas och den verkar ju så himla bra. Jag har ju så himla många bra böcker att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen just nu.

Just nu läser jag: Sagoberättaren

Idag började jag faktiskt på en ny bok som jag tycker verkar väldigt bra, nämligen Sagoberättaren av Anatonia Michaelis. Jag har läst typ femtio sidor, och från början tyckte jag den verkade jätte konstig, men nu börjar det bli väldigt spännande. Det ska vara en blandning mellan kärlek och thriller, vilket låter lite speciellt, men det blir nog bra. 
"Abel Tannatek är en klasskamrat som håller sig på sin kant, skolkar och förser folk med piller och gräs när de ska festa. Mot bättre vetande blir Anna hopplöst förälskad i honom. För det finns en annan Abel också, en mjuk och sorgsen kille som tar hand om sin lillasyster, som berättar en saga som tar tag i Anna. Men gränserna mellan verklighet och fantasi flyter ihop. Kanske är den grymma sagan inte en saga utan brutal verklighet? Kanske är Abel farlig, som de andra säger? Tänk om Annas värsta farhågor blir sanna ..."