Månadsuppdatering: Maj

Antal lästa böcker: Denna månaden blev det 8 böcker, något som jag är väldigt nöjd med och det känns lite som om jag har hittat min takt. Dock läste jag klart tre av böckerna igår, så själva månaden har inte varit speciellt läsig.
 
Antal sidor: 2086
 
Bra: Det handlar om dig
Bättre: Här ligger jag och blöder
Bäst: Make it stort
(kul att alla tre är skrivna av svenska, kvinnliga författare)
 
Boken jag gillade minst:
En dag i Ivan Denisovitjis liv. Den var inte direkt dålig men jag läste den bara för att den enligt min pappa är världens bästa/hemskaste/coolaste bok, och jag håller verkligen med, den är annorlunda, hemsk och har väldigt fint språk. Men, det var ju inte direkt en bok i min genre, och inte något jag hade plockat upp om det inte var för att pappa hade den. Men månaden har överlag bara innehållit bra böcker.
 
Lästa böcker:
Det handlar om dig
Percy Jackson och striden om Olympen
Eleanor & Park
Beautiful Chaos
En dag i Ivan Denisovitjis liv
Här ligger jag och blöder
Make it stort
Fulheten
 
Böcker kvar till mitt mål:
31 stycken, vilket gör att jag bör läsa minst tio böcker i månaden. Målet kan verka lite orealistiskt, men jag vill verkligen klara det. Jag tänker att det lär bli bättre under lovet. Det känns liksom mer peppande än jobbigt.
 
 

Sommarens bokklubb!

Jag har hittat en bokklubb, via tumblr, som finns på Goodreads och läser mestadels YA. Den kommer hålla på hela sommaren, och man läser två böcker i taget. Just nu är det Eleanor & Park av Rainbow Rowell och Panic av Lauren Oliver. Panic har ju inte kommit ut på svenska än, men om man vill kan man ju läsa den på engelska eller bara skippa den. Det kommer säkert bli fler som bara finns på engelska, så denna passar ju lite bättre för de som gillar att läsa på just engelska. Annars är det ju alltid bra att träna upp sin engelska över sommaren. Man läser böckerna i en månad, och då finns det öppna diskussionstrådar om allt man kan tänka på som har med böckerna att göra.
Jag hade tänkt att vara med och försöka läsa så många av böckerna som möjligt, både för att det är kul att prata om dem men också för att man kanske kan hitta lite nya andra böcker. Här är i alla fall en länk till den, och alla som vill kan gå med http://www.goodreads.com/group/show/134216-summer-reading-book-club.
 

Recension: Eleanor & Park

Titel: Eleanor & Park
Författare: Rainbow Rowell
Sidor: 329
 
Vad handlar boken om?
Två ovanliga människor. En oemotståndlig kärlek...

Eleanor... Rött hår, fel kläder. Srod bredvid honom tills han vände på huvudet. Låg brevid honom precis innan han vaknade. Fick alla andra att verka gråare och tristare och totalt ointressanta.
 
Park... Han vet att jag kommer gilla en låt innan jag har hört den. Han skrattar innan jag kommer till slutklämmen. Det finns ett ställe på hans bröst, strax nedanför halsgropen, som gör att jag får lust att låta honom hålla upp dörrar för mig.
 
Vad tycker jag om boken?
Jag väntade mig en rosenröd kärlekshistoria, med bara massa överdrivet fina ord. Så var det inte. Den var långt ifrån en perfekt historia, det var mycket riktigt svåra och tunga delar. Eleanor har inte den lättaste bakgrunden och Park är inte den finaste killen. Detta gjorde boken mycket spännande i slutet och tog en vändning som jag inte var förberedd på.
Jag gillade den, absolut, samtidigt tyckte jag att det var jobbigt att läsa den. Allt förakt och hat kändes så verkligt. Man kan säga att jag gillade orden men inte historien så mycket. För åh, vad fina orden kunde vara ibland, och då menar jag inte bara fina som vackra, utan sådär fina så de träffar rakt i bröstet så man inte kan andas. Att de nämnde The Smiths efter femtio sidor gjorde allt ännu bättre. Jag älskar när författaren låter musiken spela sådan stor roll, för jag kan verkligen identifiera mig med den. Och jag tror det är det som har gjort att Eleanor & Park har blivit så känd. Alla kan åtminstone känna igen sig i någon av perspektiven, både som Park eller som Eleanor.