Liebster award

Reglerna är följande: 
Länka tillbaka till personen som nominerade dig
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare 
Gör 11 frågor till dem som du nominerar
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar
Och vidare till frågorna:
 
Beskriv boken du läser just nu med tre ord!
Gaaaah sådana här saker är ju hur svårt som helst, men jag får väl säga poetisk, vemodig och superbra. Jag har precis börjat på Kanske är det allt du behöver veta, och jäklar vad bra den är. Blev till och med förvånad. 
 
Vilken film skulle du vilja läsa som bok?
Lite svår fråga faktiskt, eftersom de flesta filmer jag ser kommer ur böcker... Men kanske Juno eller LOL? De är i alla fall mina favoriter och tror inte de är böcker också. 
 
Lånar Hannahs fråga: Vad skulle du vilja skriva en bok om?
Något superkonstigt jätteoväntat med massor av konstiga fakta grejor i, men det ska inte vara någon fackbok. Mer typ konstiga varelser med konstiga namn som är allmänt konstiga. 
 
Om du var fast på en öde ö och fick ta med dig en fiktiv karaktär som sällskap, vem skulle du välja?
Alltså, Robinson Crusoe hade ju varit ganska bra och ha, men lite för tråkig. Tror jag skulle välja Percy Jackson för han har ju lite tur med vatten och så. Plus att han är skoj och gullig. 
 
Finns det någon karaktär du önskar du kunde gå "tillbaka i tiden" och ge ett råd till? (T. ex. Draco Malfoy tidigt i Harry Potter-serien) och vad skulle du säga?
Det skulle nog bli Ethan Wate från Beautiful Creatures och jag skulle säga åt honom att sluta vara så dum i huvudet. För att inte spoila något kan jag bara säga så, men jag hade gärna gjort det för det är fruktansvärt vad han är dum ibland. 
 
Vilken bok önskar du att du skrivit?
Jag hade gärna skrivit The perks of being a wallflower eftersom den är så. himla. bra. Men det skulle ju vara helt okej med Förr eller senare exploderar jag, Låt vargarna komma eller Antiloper.
 
Om du fick ta en karaktär och placera den i en annan värld än dess egen (alltså i en annan bok) vem skulle du välja och var skulle du stoppa honom eller henne?
Det skulle nog vara Katniss och hon skulle bli insatt i Divergent världen för det hade varit coolt.
 
Finns det något fiktivt djur, eller varelse, du skulle vilja ha som husdjur?
Nja, alltså jag kan nog faktiskt inte komma på någon som jag skulle vilja ha som djur, kommer typ inte ihåg något annat djur förutom från Harry Potter och eftersom jag inte läst alla böcker tycker jag inte att jag är kvalificerad att säga det ;)
 
Vad är det bästa med att läsa?
Att man slipper tänka, man får se andras synvinklar, man lär sig så mycket, man kan prata om det, man kan lära sig nya språk, man är aldrig ensam. 
 
Vilket land skulle du vilja läsa mer böcker om/från?
Det hade varit väldigt spännande att läsa något från Kambodja för det tror jag aldrig jag har gjort och det var det första landt jag kom och tänka på. 
 
Om du fick leva efter ett citat ur en bok, vilket skulle det vara?
“It is so hard to leave—until you leave. And then it is the easiest goddamned thing in the world.” Från Paper towns, för att det är så jäkla fint och bra att följa egentligen, men det är ju så svårt.
 
Jag taggar inte vidare för nu känns det som exakt alla har gjort den, men annars kan man också göra Amandas, men jag är för lat för att skriva egna frågor :)
 

New York Times Haiku

Här om dagen satt jag och läste bloggar och då hade Linn Wiberg skrivit ett inlägg om kreativitet (som är väldigt bra btw) och då tipsade hon om en sida som har massor av Haikus, uttagna ur New York Times. Det är en dator som scannar alla artiklar och väljer de som har rätt uppbygnad och efter det granskar en journalist dem. De flesta blir faktiskt väldigt intressanta och fina, lite annorlunda mot mycket annat. Jag tycker att det är en kul ide att göra dikter ur vanliga meningar och hur bra det kan bli utan att man tänker på det. 
 

Världsbokdagen 2015

Idag är det världsbokdagen och det borde vi faktiskt fira! Det började firas 1995 och kommer ur den katalanska traditionen att man den 23 april ger bort en ros och får en bok tillbaka (bra tradition där alltså) och att det är minnesdag för stora författare som Shakespeare och Miguel de Cervantes. Dagen till ära har också Bokjuryn släppt sina vinnare, och av de har jag bara läst två stycken. Lite dåligt av mig. De tio som har vunnit är i alla fall 
Färglös av Chris Wooding
Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Mördarens apa av Jakob Wegelius
Mördaren i parken och andra skräckberättelser av Lena Ollmark
Pappersstäder av John Green
8 saker du aldrig skulle våga av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
Spring så fort du kan av Sofia Nordin
Emmas bok av Magnus Nordin/Lars Gabel
Ett regn av bomber av Torsten Bengtsson, Pinsamt eller? av Mårten Melin och Helena Bergendahl    
De som jag läst är Nyckeln och Pappersstäder(om den räknas, jag läste ju på engelska), men sedan finns det några jag har tänkt läsa också, 8 saker du aldrig skulle våga och Mördarens apa. Jag tycker båda två verkar väldigt bra, dock ganska olika. 8 saker du aldrig skulle våga känns mer lätt medan Mördarens apa känns lite djupare och symbolisk, fast så kanske det inte alls är.