Månadsuppdatering: Januari

Antal lästa böcker: Nu har jag börjat skriva ned vad jag läser igen, och använder Goodreads till det. Appen är ju väldigt smidig att skriva in i direkt när man läst, så det är väldigt bra. Jag har i alla fall läst sex böcker, varav en på engelska.
 
Antal sidor: 1698, så ganska vanligt alltså. 
 
Bra: Himlen börjar här
Bättre: Historien om Leon
Bäst: Farlig förmåga 
 
Boken jag gillade minst: Den här månaden har det verkligen inte varit en enda dålig bok, bara massa bra hela tiden. Men om jag ska välja en så är det Vill ha dig så illa, för den var lite konstig tycker jag.
 
Lästa böcker
Himlen börjar här
Aristotles and dante discovers the universe
Prodigy
Vill ha dig så illa
Farlig förmåga
Historien om Leon: Schindlers yngsta arbetare

Den här månaden har verkligen varit bra när det gäller böcker, jag har nästan bara läst bra och ändå ganska många. Även om jag inte har läst så mycket i sträck så har jag läst varje dag hela månaden tror jag, och flera gånger har jag kanske råkat vara upp så där länge att man knappt orkar leva dagen efter...
 
 

Bokbilder

Alla bilder kommer från min pinterest där jag såklart har en anslagstavla för böcker...

Recension: Prodigy

****SPOLIERS PÅ LEGEND****
Författare: Marie Lu
Sidor: 338
 
Vad handlar boken om? 
En vecka har gått sedan June och Day med nöd och näppe lyckades fly från Los Angeles och Republiken med livet i behåll. Day antas vara död efter att ha förlorat sin bror till en avrättningspatrull som trodde att det i själva verket var honom de tog livet av. June är nu Republikens mest eftersökta förrädare.
Desperata efter hjälp vänder sig June och Day till Patrioterna - en rebellgrupp som vigt sina liv åt att få Republiken på fall. Men går det att lita på Patrioterna? Eller har dessa, utan att inse det, själva blivit brickor i det mest skrämmande av politiska spel?
 
 
Vad tycker jag om boken?
Som jag tidigare skrivit kände jag absolut ingenting för början av denna boken, trots att jag älskade Legend av hela mitt hjärta. Nu när jag läst klart den har jag kommit fram till att jag älskar den. Det finns så många olika lager och den känns lite som en Romeo och Julia historia nu när man lärt känna Day och June lite mer. June säger flera gånger olika saker som visar hennes klassförakt och jag tycker att det visas på ett bra sätt eftersom det är något som finns i vårt samhälle men som jag tror att många inte tänker på. Både June och Day utvecklas mycket i den här delen, men det är inte en "ladda upp inför storslaget slut"-bok som jag tycker att vissa kan vara, faktum är att detta är en sådan bok  som man egentligen skulle kunna läsa fristående. Den är väldigt spännande och man vill ju läsa sista delen direkt!