Bokmärken

Fortfarande är jag lika dålig på att använda bokmärken, men det hindrar mig inte från att ha en massa och inte heller lägga massa i min etsykorg... Och extra mycket sådant blir det nu när jag jobbar och inte riktigt orkar läsa så mycket som vanligt. Så jag tänkte dela med mig av några.
 
Först ut är denna mycket söta sak. Dock kanske det blir lite jobbigt eftersom det är i trä och lite tjockt, sådana tenderar ju lätt att åka ut. Men väldigt gullig, nästan så att man kan haden på väggen.
 
Dessa är gjorda av papper istället så lite smidigare, men enklare att förstöra och fläcka. Men jag gillar texten, både själva utseendet och citaten.
 
De här måste väl vara de mest perfekta, de är som post it lappar fast välidgt myckett sötare. Då sitter de ju både fast och är fina. 

Recension:Den unga eliten

Författare: Marie Lu
Sidor: 306
 
Vad handlar boken om? 
Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, och de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt. Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt.
Adelinas pappa tror att hon är en malfetto, en avvikande styggelse som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång. Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla gåvor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga Eliten.
Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i The Dagger Society, en hemlig sekt inom Den unga Eliten som letar upp andra av sin egen sort innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de en person med krafter som de aldrig tidigare skådat
Adelina har egenskaper som inte hör till den här världen. Hon har ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att utplåna alla som vågar trotsa henne.
 
 
Vad tycker jag om boken? 
För det första: Vilken lång beskrivning/baksidetext? Den är ju nästan dubbelt så lång som de brukarvara och så mycket viktigt finns det väl inte? 
Länge har jag  undvikit att läsa denna boken eftersom Legend var så fruktansvärt bra och så, men nu kände jag ändå att det var dags. Och till en början var jag ganska besviken, men när den väl kom igång var den verkligen spännande. Genom hela boken tycker jag att spänningen håller i sig, trots att det egentligen inte händer något. 
Karaktärerna sticker inte ut speciellt mycket, mest av allt stördes jag mest på de flesta, de var så klagiga och osjälvständiga. Samtidigt  tycker jag att sådant kanske är lite dumt att klaga på, själva karaktärerna är inte dåligt skrivna, det är bara deras egenskaper som är störande. Säkert så är de skrivna för att man ska reagera på de och inte riktigt känna att det är som en kompis som man känner i vissa böcker. Det är också en grej. 
Det är kanske inte en sådan bok som jag skulle rekommendera till en massa människor, men det är ändå så att jag vill läsa fortsättningen.
 
 

Just nu läser jag: På drift

Här om dagen hittade jag det näst bästa bokstället i universum kan jag tro, näst efter en loppis någonstans mitt ute i ingenstans med en övervåning full av böcker för en krona styck. Detta stället var något dyrare, de två böckerna som jag köpte kostade 80 kronor tillsammans, så det är ju inte direkt överpris i alla fall. Men damen som ägde det var så himla mysig, hon hade hur mycket böcker som helst, massa som handlade om intressanta saker som världen, men också himla många skönlitterära. Stället ligger i alla fall i Södra Mellby på Österlen och har till och med en liten internetsida, här är den. Böckerna jag köpte var Sense and Sensebility av Jane Austen och På drift av Jack Keurac, och den har jag nu på börjat. Jag har länge velat läsa den och egentligen på engelska men nu när jag väl hittade den tyckte jag att det var lika bra att slå till. Än så länge har jag inte kommit så långt men jag hoppas att den är lika bra som jag tror.