Sommarens köpta böcker

Denna sommar har det blivit en massa köpta böcker, varav sju som jag inte har visat.
 
Det är Huckleberry Finn av Mark Twain, Emma av Jane Austen, 12 years a slave av Solomon Northup, En fest för livet av Ernest Hemingway, Ibland bara måste man av David Levithan, Nick och Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn och David Levithan och High Fidelity av Nick Hornby. Alla dessa sju köpte jag för typ 150 kronor, så det tyckte jag var ett väldigt bra pris. De flesta kostade tio kronor styck, förutom 12 years a slave som kostade ungefär 100 kronor tror jag. Ibland bara måste man och Nick och Norahs oändliga låtlista köpte jag helt nya för tio kronor när jag var i Falkenberg och den bokhandeln där hade utförsäljning. Den bokhandeln var för övrigt väldigt stor och fin tycker jag. Den ingick inte i någon kedja heller och sånt är alltid lite roligt. Nu ska jag bara läsa klart alla lånade böcker, sen kan jag sätta tänderna i dessa.... Det kommer säkert inte hända innan bokmässan, men ändå ;)

Recension: Legend

Författare: Marie Lu
Sidor: 291
 
Vad handlar boken om?
Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.
 
Vad tycker jag om boken?
Jag har på något sätt missat den stora hajpen kring Legend och läste den inte för än nu i sommar. Och nu i efterhand kan jag inte riktigt förstå varför jag inte har läst den tidigare, den fyller ju alla mina kriterier för en bok. Jag tycker att den var väldigt bra, jag kan vara lite svag för det här med fattig möter rik eller vad man ska säga. Inte är jag heller någon av de som har tröttnat på dystopier heller. 
Boken behöll spänningen hela vägen igenom och jag halvgillade June och Days förhållande. Det var gulligt men samtidigt var det ett sånt där man bara vill hoppa in i och berätta hur de ska göra. Också tyckte jag faktiskt att det var lite väl snabba vändningar ibland. Jag tyckte också att språket kunde bli lite dåligt ibland, lite väl enkelt eller hur man ska säga. Jag gillar när det blir lite komplicerat så man behöver tänka lite. På några ställen var den lite väl förutsägbar och det var som att Marie Lu hade läst handboken i hur man ska skriva en dystopi.
Men det var en läsvärd bok och jag vill verkligen veta fortsättningen.

Sing me to sleep

Nu blev det sådär dumt som det alltid blir när skolan ska börja. Man kommer på hur mycket saker man skulle gjort men inte har gjort vilket resulterar i att man har fullt upp dygnet runt. För min del har det mest varit att jobba och inte läsa. Jag försökte dock läsa på min lunchrast men då råkade jag glömma att äta... Så det är kanske inte att rekomendera. Nu hade jag i alla fall tänkt börja blogga lite regelbundet igen, eftersom det faktiskt är väldigt skojigt. Plus att höst=mycket böcker och bokmässan. Jag är i alla fall jättetaggad på att läsa en massa och har jag tur har jag även bokcirkel en timma i veckan denna höst. Det känns skoj.
 Är det jag eller blir alla människor typ lite extra kreativa när skolan börjar? För just nu är cirka allt jag gör att läsa, skissa, skriva, spela. Liksom sitta uppe på natten och göra sådana saker... Inte så bra kanske men ganska roligt.
  Idag har i alla fall jag tänkt börja läsa The Perks of being a Wallflower eftersom Charlie skriver sitt första brev idag. Så jag har tänker läsa breven på de dagar de är skrivna på och skriva lite kort om varje brev. Ifall någon vill hänga på är det fritt fram.