Månadsuppdatering: Januari

Antal lästa böcker: Denna månaden har det blivit nio böcker, vilket jag tycker är jätte bra.
 
Antal sidor: 2922, vilket jag tycker är jätte bra. Denna månaden har överlag varit en bra läsmånad, dels har vi läst mycket i skolan och sedan har jag prioriterat läsandet mycket mer.
 
Bästa boken: Åhh, detta har varit en såndär månad med massa bra böcker. En sådan man önskar man alltid kunde ha. Men jag tror nog att It's kind of a funny story kvalar in som etta. Den var så himla fin, och rolig, och bra, och passande. Jag bara älskar den och kan inte vänta tills jag ser filmen. Dock måste jag sluta fangirla så mycket över den innan jag vågar se, annars lär det bli total katastrof. 
 
Sämsta boken: Det måste nog vara Blåögd som jag läste för skolan. Den var så himla lättläst att jag bara plöjde igenom den. Jag är ju van vid ganska svåra/långa böcker (plus att jag precis hade läst Flugornas herre), så den var löjligt enkel. Sen gillade jag den inte för att det hände saker hela tiden, det var liksom ingen tid emellan. Allt skedde på samma gång. Det tycker jag är jätte tråkigt, för den tar ju slut så fort att man inte hinner lära känna karaktärerna.
 
Lästa böcker:
Stad av aska
Flugornas herre (skolarbete)
Söta pojkar är bara på låtsas
It's kind of a funny story
Blåögd (också skolarbete)
Den femte vågen
Positiv antirasism
Den jag var
Boktjuven (som jag egentligen läste i december, men glömde skriva då så den får vara med nu istället.)
 
Böcker kvar till mitt mål:
67 stycken.
 
Denna månad har varit en toppen läsmånad, det är bara nu på slutet jag har kommit i lite av en svacka. Jag tror det kan bero på att jag trodde att jag inte hade någon bra bok hemma, vilket jag nu har insett var vääääldigt fel.  

Gråter en skvätt bara

 
Nästan lite för fin för sitt eget bästa och jag gråter lite. Denna film kommer nog verkligen vara i min smak, och de lilla man fick se stämmer ju läskigt bra med boken. Jag tänker absolut försöka gå på premiären, som är den 22 juni. Åh, jag blir alldels lyrisk bara av att tänka på det. Nu hoppas jag bara på att An Abundance of Katherines ska bli film också.

Senaste...

Idag såg jag en lite rolig lista inne på Dark Places, som jag hade tänkt fylla i. Listor är nämligen något av det roligaste jag vet så let's begin.
 
Boken du läste ut: Senast boken jag läste var Den femte vågen, som var högt över mina förväntningar. Jag har varit ganska skeptisk till den, men jäklar vad bra den är. Jag väntar med spänning på fortsättningen.
 
Boken du påbörjade: 172 timmar. Jag har bara läst typ tre sidor men den verkar spännande.
 
Bokbeställningen: Räknas biblioteksreservationer? För mig gör det det i alla fall, så jag säger Svärdet och Spiran, som jag fortfarande inte har fått. Ändå reserverade jag den i typ november. Jag vet inte riktigt vad som händer på vårt bibliotek egentligen.
 
Bibliotekslånet: Bridget Jones Dagbok, som jag ska ha och läsa på engelskan. Jag är typ värsta stamkunden på biblioteket, jag är inne så fort det öppnar, minst en gång om dagen. Ibland har jag till och med väntat utanför dörren för att det ska öppna. Snacka om boknörd...
 
Serien du blev nyfiken på: Jag vill jätte gärna se Doctor Who. Det verkar som en jätte bra serie. Problemet är att det är ganska många säsonger, ändå tänkte jag titta på från och med 2004, så det är ju inte lika många men ändå. Jag får väl ha maraton på sportlovet.
 
Filmen du såg: Mortal instruments. Boken var helt klart tusen gånger bättre, jag blev verkligen besviken på filmen. Men den är väl värd att se.
 
Filmen du blev nyfiken på: Antingen 12 years a slave eller Nelson Mandela filmen. Båda två verkar sjukt bra så jag får försöka dra med mig någon och se den.
 
Boken du dreglade efter: Jag är svinigt sugen på Eleanor and Park. Jag längtar verkligen tills den kommer på svenska, hoppas den håller mina förväntningar.